zaterdag 11 januari 2014

Michael Ringer


5 opmerkingen:

 1. Zou dat nou echt een krant zijn?Lijkt me meer een wandelaar die een kaart raadpleegt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Ria (Ria S. neem ik aan?),
   Dat is nou precies wat ik zelf eerst ook dacht. Ik wilde het plaatje plaatsen en dacht toen: is het geen kaart? En deed het niet. Maar een paar dagen later dacht ik: die bovenkant, die is toch te dik en te ongelijk voor een kaart? En plaatste het alsnog, want ja, het paste wel leuk bij 'een stukje bos ter grootte van een krant'. Maar na jouw opmerking ging ik natuurlijk weer twijfelen en na enig zoeken vond ik als titel van het schilderij: 'Reading the Chart'. En nu weet ik het nog niet, want is chart wel kaart? Maar dat weet jij vast wel! Dus ik hoor het graag. Zo nodig vervang ik het plaatje door iets anders met een stukje bos.
   Groet, Arda
   Dank voor je kritische blik, groet, Arda

   Verwijderen
 2. Een chart is een specifiek soort kaart, bv een weerkaart. Maar misschien is de persoon in de afbeelding wel bezig met een nieuwe weg in te plannen en dan zou het eventueel ook wel chart kunnen zijn. Maar dat lijkt me allemaal mooie fantasie die past bij het bekijken van een kunstwerk, maar een krant is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Ria,
   Geheel duidelijk, dank je, geen krant dus, jammer maar helaas. Het voordeel van de twijfel heeft hier niet gewerkt. Ik ga op zoek naar een ander plaatje en dan weet niemand meer waar dit gesprek op sloeg, behalve wij dan. Ik hoop dat je het blog blijft volgen, misschien kun je er nog eens een fout uithalen, al ben ik voortaan natuurlijk wel wat voorzichtiger ;-)
   Groet, ook aan Mr. S., Arda

   Verwijderen
  2. Bij nader inzien: ik laat het plaatje gewoon staan. Dat is eigenlijk veel leuker. En bovendien makkelijker. Een krant is een krant is een krant, en schijn bedriegt soms. En kunst is wat de kijker erin ziet. Ik zag een krant, of wilde die in elk geval graag zien, maar het is dus een (soort) kaart.

   Verwijderen